Klopp tempert verwachting: "Virgil moet nog veel stappen maken"

30 april 2021, 15:21

Virgil van Dijk is 'op de goede weg' richting het herstel van zijn zware knieblessure, bevestigt Liverpool-coach Jürgen Klopp. De centrumverdediger staat al sinds oktober 2020 aan de kant wegens een gescheurde kruisband, maar werkt op de achtergrond hard aan zijn comeback. Die is volgens de Duitser echter voorlopig nog niet aanstaande.

Van Dijk houdt zich momenteel veel bezig met looptrainingen op het trainingscomplex van Liverpool. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Manchester United werd Klopp er opnieuw naar gevraagd. "Ik heb niet genoeg Engelse woorden om steeds weer hetzelfde te moeten uitleggen. Ja, hij is aan het rennen. Dat ziet er goed uit. Het zou erg slecht zijn als hij op dit moment nog niet had kunnen rennen."

"Er zijn veel stappen af te werken voordat je eindelijk zover bent om de teamtraining te hervatten", trapte Klopp op de rem. "Zeker met langdurige blessures. Volgens mij loopt Virgil nog niet in bochten, maar vooral vooruit. Dat betekent dat er nog een heleboel stappen zijn voordat hij zich weer definitief bij de groep kan melden."

"Eigenlijk is er niets veranderd. De dokters hebben niet tegen me gezegd: doe je stoelriemen maar vast, want hij komt eraan. Ze zijn op de goede weg, maar we moeten geduld hebben." Een rentree in de Premier League lijkt voor dit seizoen daarmee uitgesloten. Mogelijk voegt Van Dijk zich in de zomer nog wel bij het Nederlands elftal. Over anderhalve maand begint Oranje aan het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen