Eredivisie CV roept op: "Voetbal deel van de oplossing"

30 april 2021, 18:36

De Eredivisie CV heeft vrijdag een oproep gedaan om zo snel mogelijk weer met publiek te spelen. Volgens het statement is het betaald voetbal bij uitstek geschikt om te testen hoe evenementen weer mogelijk gemaakt kunnen worden. Daarvoor is het echter wel zaak om de pilot snel weer op te starten.

'In Nederland zijn er 400.000 sneltesten per dag beschikbaar', zo werd beargumenteerd. 'Om die effectief te kunnen inzetten heb je evenementen nodig die het systeem uitproberen, testen en vervolmaken. Het betaald voetbal is daar uitermate geschikt voor. Dat heeft de afgelopen speelronde in de Eredivisie aangetoond.'

Daarvoor is het volgens de competitie dus zaak om de pilot die vorige week is gestart, voort te zetten. 'Deze week lukt niet meer, maar volgende week (speelronde 32) zou wel moeten lukken. De clubs komen nu net lekker op stoom en het zou zonde zijn als dat stilvalt. Niet alleen voor het voetbal, want als het daar goed werkt, kunnen mensen zo ook weer naar het theater, musea, festivals en nog veel meer moois.'

'Daarmee is het voetbal opnieuw een deel van de oplossing. Als we dan toch met z'n allen 920 miljoen euro hebben uitgegeven aan sneltesten, laten we er dan vooral gebruik van maken. Juist nu, voordat iedereen gevaccineerd is. Anders is het weggegooid geld', besluit de organisatie.

Donderdag besloot het kabinet om de goed verlopen pilot van het afgelopen weekend geen vervolg te geven. Onder meer de KNVB, Supporterscollectief Nederland en diverse clubs reageerde verontwaardigd op het besluit. KNVB-directeur Eric Gudde noemde het besluit '[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/383862/ook-gudde-en-vd-sar-kritisch-op-stopzetten-pilot-onnavolgbaar/,_blank,zeer teleurstellend, onnavolgbaar en niet uitlegbaar]'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen