Laporte waarschijnlijk niet in Franse, maar in Spaanse EK-selectie

11 mei 2021 – Aymeric Laporte werd ondanks zijn mooie carrière niet één keer opgeroepen voor de nationale ploeg van Frankrijk. Dat heeft er voor gezorgd dat de verdediger van Manchester City een rigoureus besluit heeft genomen. Hij is van plan om voor Spanje te kiezen en ook met dat land naar het Europees kampioenschap te gaan.

Laporte waarschijnlijk niet in Franse, maar in Spaanse EK-selectie

De 26-jarige verdediger heeft Baskisch bloed en was zodoende al langer in beeld bij de Spaanse bond. Hij werd al vaker benaderd om voor Spanje te spelen, maar gaf daar vooralsnog geen gehoor aan. Zijn voorkeur ging uit naar Frankrijk, maar opmerkelijk genoeg werd hij nooit opgeroepen door Deschamps. Ook niet toen hij vorig seizoen een sterk jaar beleefde bij Manchester City.

Laporte werd door in januari 2018 voor 65 miljoen euro door Manchester City overgenomen van Athletic Bilbao. Toch kwam het niet voor een debuut in de Franse ploeg, al zat hij wel tweemaal bij de selectie. Door de moordende concurrentie heeft Laporte volgens Marca nu wel gekozen om in te gaan op de lokroep van Spanje, dat de linksbenige centrumverdediger goed kan gebruiken. Het is de bedoeling dat Laporte opgenomen gaat worden in de EK-selectie.

Bondscoach Luis Enrique is van plan om de verdediger met Baskische overgrootouders op te gaan roepen voor dat toernooi. Er zullen door de Spaanse bond nog wel enkele formaliteiten worden afgerond, maar die zijn volgens Spaanse media zeker geen grote hobbel meer. Het belangrijkste is dat Laporte nog geen A-interland voor Frankrijk heeft gespeeld en zelf graag voor Spanje wil uitkomen.

Oranje

gerelateerd