'Weghorst is mijn alternatief achter Depay als Oranje-spits'

14 mei 2021, 23:00

Wout Weghorst moet de tweede spits van het Nederlands elftal worden boven Luuk de Jong. Die mening is voormalig international Wim Kieft (58) althans toegedaan. Hij vindt de aanvaller van VfL Wolfsburg net wat completer dan zijn concurrent van Sevilla, die in het verleden vaak de voorkeur kreeg boven Weghorst.

Dat schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Wout Weghorst wordt vaak weggezet als een rare snuiter rond wie altijd een hoop gedoe is. Maar bij VfL Wolfsburg heeft hij een geweldig seizoen achter de rug met 20 doelpunten in de Bundesliga en acht assists. Zijn voorselectie voor het EK is volstrekt logisch', stelt de oud-aanvaller van onder andere Ajax, Torino en PSV.

Hij legt beide spitsen vervolgens langs de meetlat. 'Volgens mij kan Weghorst als pinchhitter beter iets forceren dan De Jong en als vaste man in de spits brengt hij meer teweeg. Als aanvaller is hij completer dan De Jong. Hij loopt niet mooi en vaak wordt daarom aan zijn snelheid getwijfeld. Toch zie je dat hij in de Bundesliga vaak de vrije ruimte weet te vinden en zijn medespelers hem dan bereiken. Bij De Jong gebeurt dat nooit', stelt Kieft, die vindt dat Weghorst dan ook meer gevoel voor ruimte heeft.

Lees ook: Weghorst trots op mijlpaal: "Ik ben nog niet klaar"

 

'Als aanspeelpunt over de grond zodat je als elftal kan doorvoetballen, vind ik hem minstens zo goed als De Jong. Het spel van De Jong is voornamelijk effectief bij voorzetten. Dan kan hij zijn kop tegen de bal zetten', vindt Kieft, die daarom voor Weghorst kiest als tweede keuze achter Memphis. 'En het gezeur dat hij niet in de groep past, moet ook eens ophouden. Die jongen doet er alles aan om zichzelf te ontwikkelen en wil de beste zijn. Wat is daar op tegen?', schrijft hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen