FC Twente
2 – 1
AZ

Pijnlijke avond voor Almere City: "Natuurlijk komt dit hard aan"

15 mei 2021 – De droom van de Eredivisie spatte zaterdagavond pijnlijk uiteen voor Almere City FC. De Flevolanders leden een verrassende 0-4 nederlaag tegen NEC Nijmegen en daarom zit het seizoen erop. Aanvoerder Ryan Koolwijk vindt dat zijn ploeg de zeperd aan zichzelf te wijten heeft en baalt als een stekker dat het voetbaljaar te vroeg ten einde komt.

Pijnlijke avond voor Almere City: "Natuurlijk komt dit hard aan"

"Je weet dat dit wedstrijden op zich zijn en dat het altijd dicht bij elkaar ligt", opperde Koolwijk na afloop voor de camera van ESPN. "Als je naar de uitslag kijkt, is dat natuurlijk niet zo. We waren vandaag gewoon niet goed genoeg. Een wedstrijd duurt langer dan dertig minuten. Je weet dat het lastig wordt na de 0-1 en na de 0-2 weet je dat je moet. Daarna was het eigenlijk klaar."

Almere deed lange tijd mee voor directe promotie, maar moest genoegen nemen met de vierde plek. In de competitie haalden de Almeerders liefst 75 punten. "Een puntenrecord is leuk, maar uiteindelijk hebben we niks", weet Koolwijk, die Almere voor de vijfde keer op rij zag stranden in de nacompetitie. De captain blijft realistisch. "Dit was gewoon niet goed genoeg en dan is het einde seizoen."

Het ambitieuze Almere wilde graag naar de Eredivisie, maar moet dus genoegen met nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Dat is een zware domper voor de manschappen van trainer Jeroen Rijsdijk. "Natuurlijk komt dit hard aan. We hadden er vertrouwen in dat we deze wedstrijd zouden winnen. Dat is niet gelukt. Het is nu vakantie, tijd om uit te huilen en dan volgend jaar er weer vol tegenaan."

Eredivisie

gerelateerd