De Boer over fout broer: "Hij keek in de verkeerde kolom"

26 mei 2021, 21:26

Bondscoach Frank de Boer ging woensdagmiddag op de persconferentie naar aanleiding van de bekendmaking van zijn selectie pijnlijk in de fout. De oefenmeester antwoordde op een vraag van een journalist over Van de Beek dat hij 'iets van 4.000 minuten' had gespeeld, maar dat bleek verre van te kloppen. Broer Ronald de Boer trok de fout recht.

"Hij keek in de verkeerde kolom ", zegt Ronald de Boer voorafgaand aan de Europa League-finale tussen Manchester United en Villarreal. bij ESPN. "Davy Klaassen en Donny van de Beek stonden naast elkaar. Het klopt natuurlijk voor geen meter", aldus De Boer, die beaamt dat zijn broer een slordige fout maakte. "Dat heeft hij ook gezegd: hij heeft verkeerd gekeken."

Toch vindt De Boer het logisch dat zijn broer voor Van de Beek kiest. "Hij kijkt natuurlijk: wat heb ik voor andere middenvelders? Ik verwacht niet dat Donny gaat starten, laat dat duidelijk zijn. Maar hij kijkt wat hij nodig heeft in bepaalde systemen. Ik heb gehoord dat hij waarschijnlijk ook 5-3-2 gaat spelen. Hij kijkt denkt ik welke spelers het meest bruikbaar zijn op die plekken."

Van de Beek beleefde een matig debuutseizoen bij Manchester United, de club die hem begin vorig seizoen voor liefst veertig miljoen euro oppikte bij Ajax. Verspreid over alle competities kwam hij tot 1.456 minuten. Vooral in de Europa League kwam hij nog regelmatig in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen