De Ligt weigert coronavaccin: "Het is niet verplicht"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 mei 2021 – Matthijs de Ligt is een van de spelers van het Nederlands elftal die ervoor heeft gekozen om zich niet te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat bevestigt de 21-jarige centrumverdediger van Juventus voor de camera van ESPN.

De Ligt weigert coronavaccin: "Het is niet verplicht"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik heb geen vaccinatie genomen", erkent hij in het interview. "Het is niet verplicht. Ik vind dat je baas moet zijn over je eigen lichaam. Het risico voor een besmetting is er altijd. Ik probeer met zo min mogelijk mensen in contact te komen buiten het Nederlands elftal om."

De meeste spelers van de EK-selectie van Oranje hebben zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Een aantal heeft de prik echter ook geweigerd, zo maakte bondscoach Frank de Boer woensdag al bekend. Het gaat waarschijnlijk om zes spelers. Naast De Ligt zit in elk geval Wout Weghorst bij dat groepje. Memphis Depay is naar verluidt ook een van hen.

De Ligt heeft het coronavirus al een keer onder de leden gehad. In januari was hij een van de vele spelers van Juventus die besmet raakte. Na een quarantaineperiode van twee weken keerde de verdediger terug in de wedstrijdselectie. Of zijn eerdere besmetting meespeelt in zijn keuze om het vaccin te weigeren, is niet bekend.

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd