Kirschbaum keert na vertrek bij VVV-Venlo terug in Duitsland

4 juni 2021 – Thorsten Kirschbaum heeft na zijn vertrek bij VVV-Venlo een nieuwe club gevonden. De 34-jarige doelman is vanaf volgend seizoen weer op de Duitse velden te bewonderen. Jahn Regensburg heeft Kirschbaum namelijk voor twee seizoenen vastgelegd.

Kirschbaum keert na vertrek bij VVV-Venlo terug in Duitsland

Kirschbaum was de afgelopen twee seizoenen de eerste doelman van VVV. In totaal stond hij 57 wedstrijden onder de lat bij de Venlonaren. De ervaren keeper uit Duitsland miste de afgelopen jaren weinig wedstrijden, maar wel die tegen Ajax in oktober vorig jaar. VVV ging toen met 0-13 onderuit en door een blessure van Kirschbaum stond Delano van Crooij die middag op doel.

Het lukte Kirschbaum het afgelopen seizoen niet om VVV te behoeden voor degradatie. In mei liet hij de club weten niet mee te gaan naar de Eerste Divisie. Jahn Regensburg wordt alweer zijn negende club. Eerder stond hij onder contract bij 1899 Hoffenheim, FC Vaduz (Liechtenstein), SV Sandhausen, Energie Cottbus, VfB Stuttgart, FC Nürnberg en Bayer Leverkusen.

"We zijn erg blij dat Thorsten Kirschbaum heeft besloten om naar Jahn te verkassen. Met Thorsten vergroten we niet alleen de sportieve concurrentiesituatie in ons keepersteam aanzienlijk, maar voegen we ook veel ervaring en volwassenheid toe aan de selectie", aldus Christian Keller, directeur betaald voetbal van de Duitse club.

Eredivisie

gerelateerd