Bergwijn laat van zich horen: "Je moet het gewoon accepteren"

11 juni 2021 – Voor het Nederlands elftal begint het EK komende zondag met een wedstrijd tegen Oekraïne. Steven Bergwijn is er dan niet bij. De aanvaller was een van afvallers toen bondscoach Frank de Boer eind mei zijn definitieve selectie bekendmaakte. Bij FC Afkicken reageert Bergwijn voor het eerst op het besluit van de bondscoach.

Bergwijn laat van zich horen: "Je moet het gewoon accepteren"

Net als Rick Karsdorp, Anwar El Ghazi, Marco Bizot, Kenny Tete, Tonny Vilhena, Jeremiah St. Juste kreeg Bergwijn op 26 mei slecht nieuws van de bondscoach. "Je krijgt een belletje en moet het gewoon accepteren. Je kunt niet gaan halen en trekken. Gewoon accepteren en doorgaan. Volgend jaar is er weer eindtoernooi. Ik moet gewoon een seizoen vlammen en hopelijk daar dan staan."

Ondanks dat de 23-jarige aanvaller van Tottenham Hotspur het toernooi mist, hoopt hij op een succesvol EK voor Oranje. "Ik ga sowieso elke wedstrijd van Nederland kijken. De wedstrijden van Frankrijk en Duitsland in de poule wil ik ook wel zien", aldus Bergwijn, die voorlopig blijft steken op twaalf interlands.

Oranje komt zondagavond in de Johan Cruijff ArenA in actie tegen Oekraïne. In de groepsfase zijn Oostenrijk en Noord-Macedonië de andere tegenstanders.

Oranje

gerelateerd