De opstellingen zijn bekend: Kökcü op de bank bij Turkije

11 juni 2021 – De opstellingen van Turkije en Italië voor de openingswedstrijd van het EK zijn bekend. Zowel Senol Günes als Roberto Mancini heeft geen grote verrassingen in petto. Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü maakt deel uit van de Turkse wedstrijdselectie, maar zal niet op het veld staan als om 21.00 uur het eerste fluitsignaal klinkt.

De opstellingen zijn bekend: Kökcü op de bank bij Turkije

Turkije hoopt op de openingsdag meteen voor een stunt te zorgen. De Turken kenden een voorbereiding met twee overwinningen en één gelijkspel. Azerbeidzjan (2-1) en Moldavië (2-0) werden opzijgezet, tegen Guinee werd er gelijkgespeeld (0-0). Net als Kökcü hebben Halil Dervisoglu en Enes Ünal de wedstrijdselectie gehaald, maar zij nemen eveneens plaats op de bank.

Italië kende een vlekkeloze voorbereiding en rekende met zowel San Marino (7-0) als Tsjechië (4-0) af. Wel raakten de Italianen in aanloop naar het EK Stefano Sensi en Lorenzo Pellegrini kwijt. Bovendien kan Marco Verratti in de eerste groepswedstrijd nog niet in actie komen. Manuel Locatelli heeft derhalve een basisplaats. Voorin krijgt Domenico Berardi de voorkeur boven Federico Chiesa.

Opstelling Turkije: Cakir; Celik, Demiral, Söyüncü, Meras; Karaman, Tufan, Yokuslu, Yazici, Calhanoglu; Yilmaz

Opstelling Italië: Donnarumma; Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Immobile, Insigne

Oranje

gerelateerd