Klaassen kan niet wachten: "Hier kijk je als klein jongetje naar uit"

11 juni 2021, 23:38

Hij debuteerde ruim zeven jaar geleden in het Nederlands elftal, maar Davy Klaassen maakte nog nooit een eindtoernooi mee. Daar komt deze zomer verandering in. De Ajax-middenvelder wordt zondag tegen Oekraïne niet in de basis verwacht, maar kijkt desalniettemin enorm uit naar het EK. 

"Het is vooral leuk. Het is toch wat anders dan een normale interland. Hier kijk je als klein jongetje naar uit. Dit zijn de mooie dingen. Als je als klein jongetje naar het Nederlands elftal kijkt dan kijk je als elke andere Nederlander en hoop je dat Nederland zo ver mogelijk gaat komen. Dat is nu niet anders, alleen ben ik er nu onderdeel van. Ik heb er nu iets meer invloed op. Ik vind het hartstikke mooi om hier bij te horen", vertelt hij in De Telegraaf.

Naar het zich laat aanzien zal de middenvelder van Oranje in de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne bestaan uit Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. De Ajacied probeert de concurrentie scherp te houden en zich in de basis te spelen. "Ik denk dat iedereen het toernooi ingaat om te willen spelen. Er is hier niemand, die denkt 'ik ga een lekker vakantietje pakken'. Maar je moet het uiteindelijk zelf laten zien en de trainer bepaalt wie hij opstelt."

Het is een tijdje geleden dat Oranje een wedstrijd op een EK won. De laatste keer dateert van 2008, toen het Nederlands elftal na een knappe groepsfase in de achtste finale werd uitgeschakeld door Rusland. "Jammer dat ze er toen uitlagen na de poule, maar die poulefase was echt mooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen