Alles wat je moet weten over de tweede overwinning van Oranje

18 juni 2021 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 17 juni.

Alles wat je moet weten over de tweede overwinning van Oranje

Groepswinnaar Nederland kan zich opmaken voor achtste finales
Het Nederlands elftal heeft zich donderdagavond verzekerd van een plekje in de achtste finales van het EK. De ploeg van bondscoach Frank de Boer won in de Johan Cruijff ArenA met 2-0 van Oostenrijk en kroonde zich tot groepswinnaar. In de ArenA werden de doelpunten gemaakt door Memphis Depay en Denzel Dumfries.

Frank de Boer niet helemaal tevreden, ondanks groepswinst
Frank de Boer zag donderdagavond een goed Nederlands elftal, dat in Amsterdam met 2-0 van Oostenrijk won. Zodoende is de ploeg al zeker van de achtste finales en kunnen de pijlen min of meer al worden gericht op die wedstrijd. De Boer was na afloop echter ook kritisch op het spel van zijn ploeg.

Oranjekoorts verspreidt zich razendsnel in Nederland
Frank de Boer lag sinds zijn aanstelling als opvolger van Ronald Koeman vrijwel immer onder vuur. In aanloop naar het EK van deze zomer heeft de oefenmeester voor het eerst écht de tijd om met zijn elftal aan het werk te gaan. Is de kritiek op de coach terecht of laat hij net als in zijn Ajax-tijd zien wel degelijk een goede oefenmeester te zijn. FCUpdate.nl maakt de balans op over de rol van de oefenmeester tijdens het EK.

Aanvallers Oranje vallen tegen ondanks overwinning
Het Nederlands elftal is de eerste ploeg die zeker is van de groepswinst op het Europees kampioenschap. In een veel minder intensieve wedstrijd dan tegen Oekraïne scoorden de meeste internationals opnieuw mooie voldoendes, alleen voorin liet de afwerking nog weleens wat te wensen over. Zoals na elke interland legt FCUpdate.nl de internationals langs de meetlat in Oranje op Rapport.

Nederlands elftal mag hopen op gunstig speelschema
Het Nederlands elftal is de eerste ploeg op het EK zeker van de groepswinst. Zelfs als de wedstrijd van komende maandag tegen Noord-Macedonië verloren gaat, kan Oranje de eerste plaats niet meer ontgaan. Wat betekent dat voor de route op het EK?

Verbeterpunten blijven duidelijk bij winnend Oranje
Het Nederlands elftal is geplaatst voor de achtste finales van het Europees kampioenschap. In navolging van Italië en België én als eerste ploeg zeker van de eerste plaats kan Oranje met een uitstekend gevoel richting de laatste groepwedstrijd tegen Noord-Macedonië. Maar voor het zover is, maakt FCUpdate.nl eerst nog de balans op met vijf conclusies.

Eredivisie