Eredivisie en Eerste Divisie verenigen zich tot één organisatie

18 juni 2021, 21:49

De 34 betaald voetbal organisaties in Nederland gaan een nieuwe voetbalorganisatie vormen. De meerderheid van de clubs heeft met dat plan ingestemd. Het idee is dat de ploegen er zowel sportief als commercieel op vooruit gaan.

Het plan werd vrijdag gepresenteerd op de website van de Eredivisie. De Eredivisie en Eerste Divisie zullen daarmee door één organisatie worden georganiseerd, wat de 34 clubs verschillende voordelen moet bieden. Zo wordt onder meer gesproken van betere sportieve prestaties, meer inkomsten en meer interesse voor sponsoring.

"Met één betaald voetbalorganisatie komt er vaker één geluid uit Zeist", lichtte Eredivisie-directeur Jan de Jong toe. "Zowel naar de supporters, de commerciële markt, als naar de politiek. Hiermee wordt een betere lobby mogelijk en is het makkelijker om het imago van de sector te verbeteren." Afgelopen jaar stonden de Nederlandse voetbalorganisaties door het coronabeleid diverse keren lijnrecht tegenover het kabinet.

"Verder zorgt het voor meer daadkracht", ging De Jong verder. "Meer zeggenschap over het sportieve en het commerciële creërt aanzienlijke mogelijkheden om de inkomsten voor de clubs structureel te verhogen. Daarmee willen wij de zesde competitie in Europa worden. Dan kunnen we ook het geld iets anders gaan verdelen, waardoor de professionaliteit bij alle clubs toeneemt. Daarnaast is het nu vooral zaak om iedereen aangesloten te houden, alle 34 clubs in beide divisies en de KNVB."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen