'Gini heeft volledig de leidersrol van Virgil van Dijk overgenomen'

22 juni 2021 – Ben Wijnstekers is lovend over de prestaties van Georginio Wijnaldum bij Oranje. De middenvelder van Paris Saint-Germain is door de afwezigheid van Virgil van Dijk aanvoerder en doet dat volgens de bekende ex-Feyenoorder uitstekend. Ook het spel van Daley Blind en Donyell Malen kon Wijnstekers bekoren.

'Gini heeft volledig de leidersrol van Virgil van Dijk overgenomen'

"Hij heeft klasse en gaat als een echte aanvoerder voorop in de strijd", beoordeelt Wijnstekers in De Telegraaf. "Gini heeft volledig de leidersrol van Virgil van Dijk overgenomen. Zijn enthousiasme en dat jagen slaat over op het hele elftal. Als hij meeverdedigt, sprint hij werkelijk het hele stuk terug. Dan hoor ik hem na afloop ook nog heel verstandig praten en dat maakt hem een geweldige EK-speler."

Blind was naar de mening van Wijnstekers de uitblinker in de achterhoede. "Ik vond hem geweldig spelen. De inspeelpass is zijn beste wapen en die was elke keer goed. Alles gebeurt met de juiste snelheid en met gevoel", aldus de 36-vouding international, die ook Malen goed vond tegen Noord-Macedonië. "Net als Memphis is Donyell onvoorspelbaar. Ze zijn allebei voortdurend in beweging en het is goed om te zien dat er met Donyell naast Memphis echt meer snelheid in de aanval zit."

Buiten Wijnaldum (8), Blind (7.5) en Malen (7) moeten de overige spelers het doen met een 6.5 of 6. Zo speelde Frenkie de Jong minder goed dan tegen Oostenrijk. "Ja, Frenkie was een keer wat minder. Mag het? Ik til er niet zo aan. De verwachtingen bij deze man zijn nu elke partij ongekend hoog. Misschien werd hij in deze interland ook een beetje overvleugeld door Wijnaldum", oppert Wijnstekers over de middenvelder.

Oranje

gerelateerd