Hyballa onder vuur: spelersgroep Esbjerg in opstand tegen trainer

8 juli 2021 – Het verblijf van Peter Hyballa bij het Deense Esbjerg is mogelijk van korte duur. Naar verluidt heeft hij in zeer korte tijd de gehele spelersgroep van de club tegen zich in het harnas gejaagd. De selectie zou in opstand zijn gekomen tegen zijn manier van trainen.

Hyballa onder vuur: spelersgroep Esbjerg in opstand tegen trainer

Het Deense BT schreef donderdag hoe de ploeg is geschrokken van de 'zeer harde aanpak' van Hyballa. Het ging daarbij onder meer over de lange dagen die zij onder de voormalig trainer van NEC en NAC Breda moeten maken, waarbij ze zich 's ochtends vroeg op de training melden en pas 's avonds weer mogen vertrekken. Maar er werd zelfs ook gesproken van 'mentale en fysieke straffen'.

Als voorbeeld werd een moment op de training aangehaald. 'Je hebt grotere borsten dan je vrouw', zou Hyballa tegen een van zijn spelers hebben gezegd. De spelers gingen daar tegenin, waarop de trainer antwoordde met: 'wie denken jullie wel niet dat je bent?' Daarop liet hij ze twintig keer opdrukken, wist het medium te vertellen.

Inmiddels is het geduld met Hyballa op en stond er vandaag (donderdag) een gesprek met de trainer op het programma. Over de uitkomst van dat gesprek is nog niks bekend. Mocht het tot een breuk komen, dan is de Duitser in recordtempo vertrokken bij de Deense club. Hij werd pas deze zomer aangesteld en speelde nog geen enkele wedstrijd met zijn ploeg. 

Eredivisie

gerelateerd