Suriname kent teleurstellende start van Gold Cup

13 juli 2021, 07:38

Suriname is het toernooi om de Gold Cup teleurstellend begonnen. De ploeg van bondscoach Dean Gorré leed in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) een 2-0 nederlaag tegen Jamaica. De eindstand stond al na 26 minuten op het scorebord.

Suriname begon de eerste groepswedstrijd van de Gold Cup met liefst tien spelers die in de Eredivisie spelen of hebben gespeeld: Warner Hahn, Damil Dankerlui, Sean Klaiber, Ridgeciano Haps, Ryan Donk, Kelvin Leerdam, Dion Malone, Diego Biseswar, Florian Jozefzoon en Sheraldo Becker. Gleofilo Vlijter vormde de uitzondering op de regel.

Hahn, na zijn vertrek bij RSC Anderlecht zonder club, moest de bal na vijf minuten al voor de eerste keer uit het net vissen. Met een hard en laag schot vanaf de rand van het strafschopgebied opende Shamar Nicholson de score namens de Jamaicanen. Vlijter kreeg nog geen twee minuten later de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar schoot oog in oog met doelman Andre Blake baast.

Hahn kon niet voorkomen dat Jamaica halverwege de tweede helft de score opvoerde. Ditmaal was Bobby Reid, aanvaller van Fulham, trefzeker. Hij nam een door Donk weggekopte lange bal op de pantoffel en schoot zeer fraai de 2-0 tegen de touwen. Het lukte Suriname niet om in het vervolg van de wedstrijd nog wat aan de achterstand te doen.

Suriname speelt in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen Costa Rica de volgende groepswedstrijd in de Gold Cup. Guadeloupe zal de derde tegenstander zijn. Om door te stoten naar de knock-outfase moet Suriname bij de eerste twee eindigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen