Heldenrol Druijf in België: spits draait achterstand eigenhandig om

25 juli 2021 – Ferdy Druijf kan voorlopig niet meer stuk in Mechelen. Tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in België bezorgde de van AZ gehuurde spits hoogstpersoonlijk voor de eerste drie punten van het nieuwe seizoen. Dat deed de 23-jarige spits binnen twee minuten.

Heldenrol Druijf in België: spits draait achterstand eigenhandig om

Na een uur spelen keek Mechelen nog tegen een 0-2 achterstand aan, maar de ploeg van Druijf draaide het volledig om. Eerst kwam Mechelen dankzij een eigen goal van Ritchie De Laet terug in de wedstrijd, daarna greep Druijf de hoofdrol. De spits tikte na 73 minuten de gelijkmaker op het scorebord en was iets meer dan een minuut later opnieuw trefzeker. Vanaf randje zestien schoot de rechtspoot met zijn verkeerde been hard en laag raak.

Michael Frey had Royal Antwerp na achttien minuten op voorsprong gebracht. Via Manuel Benson verdubbelden de bezoekers na 56 minuten de voorsprong, waarmee ze hard op weg leken naar de drie punten. Dat was echter buiten basisklant Druijf gerekend. De AZ-spits speelt sinds afgelopen seizoen op huurbasis in de Jupiler Pro League. In twintig wedstrijden was hij goed voor zes competitietreffers.

Het nieuwe Belgische seizoen werd vrijdagavond afgetrapt door OH Leuven en Charleroi. De bezoekers wonnen de wedstrijd met 0-3, waardoor zij voorlopig aan kop gaan in België. Later vandaag (zondag) komt ook landskampioen Club Brugge in actie. De topclub neemt het op tegen KAS Eupen.

Eredivisie

gerelateerd