Ook clean sheet-koning Bizot kiest voor Frans avontuur

4 augustus 2021 – Marco Bizot heeft zijn transfer naar Stade Brest afgerond. De dertigjarige sluitpost, in Alkmaar 'De Muur' genoemd, trekt na vier seizoenen de deur in het AFAS Stadion achter zich dicht. In de Ligue 1 moet hij Stade Brest helpen aan de weg richting de middenmoot.

Ook clean sheet-koning Bizot kiest voor Frans avontuur

Naar verwachting tekent Bizot een contract voor vier seizoenen bij Stade Brest, dat afgelopen seizoen als zeventiende eindigde in de competitie en daarmee nipt degradatie ontliep. Bizot moet de laagvlieger aan meer punten gaan helpen. Daar slaagde Bizot in 164 duels voor AZ knap in: hij groeide uit tot een van de meest stabiele keepers van Nederland.

Bizot doorliep de jeugd van Ajax en speelde sindsdien voor SC Cambuur, FC Groningen en KRC Genk. In 2017 koos hij voor een transfervrij vertrek uit België en werd AZ zijn nieuwe werkgever. In Alkmaar hield de keeper liefst 72 keer de nul. Vooral in 2019 beleefde hij een topjaar, door een recordaantal van 31 clean sheets te noteren.

Bizot groeide in Alkmaar uit tot international van het Nederlands elftal, waar hij eenmalig tussen de palen stond. In Frankrijk treft hij diverse landgenoten. Zo koos oud-ploeggenoot Calvin Stengs voor een transfer naar OGC Nice en lijkt ook Myron Boadu snel zijn handtekening te gaan zetten bij AS Monaco.

"We kenden de wens van Marco om op zijn leeftijd nog een buitenlands avontuur aan te gaan", zegt technisch directeur Max Huiberts op de clubwebsite. "Dat heeft hij gevonden in Frankrijk. Marco heeft met zijn stabiliteit een belangrijke bijdrage geleverd aan de prestaties van onze selectie. Daarvoor willen wij hem bedanken en bovendien veel succes wensen in zijn verdere loopbaan."

Ligue 1

gerelateerd