Ziyech en Bergwijn eisen hoofdrol op in oefentopper

4 augustus 2021 – Hakim Ziyech heeft woensdagavond de hoofdrol opgeëist in de Londense oefentopper tussen Chelsea en Tottenham Hotspur. De wedstrijd eindigde in 2-2, nadat de voormalig Heerenveen-, Twente- en Ajax-smaakmaker zijn ploeg eerst op een 2-0 voorsprong had geschoten. In de tweede helft kwamen The Spurs terug, onder meer dankzij een treffer van Steven Bergwijn.

Ziyech en Bergwijn eisen hoofdrol op in oefentopper

Na een moeizaam debuutseizoen wil Ziyech - als hij geen transfer maakt - dit seizoen zijn kans grijpen in de ploeg van Thomas Tuchel. De Marokkaan begon de voorbereiding dan ook goed met een hattrick in het eerste oefenduel tegen Petersborough United (6-1). Tegen Bournemouth en Arsenal (twee keer 1-2 winst) was hij niet trefzeker, maar in de derby tegen Tottenham kreeg Ziyech opnieuw de kans. Dit keer greep hij deze wel. 

Zie ook: Ziyech toont klasse met heerlijke pegel in benedenhoek

Na een kwartier schoot Ziyech voor het eerst raak. De middenvelder dribbelde op en zag op de rand van de zestien zijn kans schoon om uit te halen. Zijn poging was hard, maar wel uitstekend geplaatst. De bal belandde in de rechterhoek en was voor doelman Pierluigi Gollini niet te houden: 1-0. Enkele minuten na rust tekende Ziyech ook voor zijn tweede treffer. Hij ontving de bal in de zestien met zijn rug naar het doel, maar wist uit de draai de verre hoek te vinden.

Na 63 minuten zat de wedstrijd erop voor Ziyech, die kort voor zijn wissel nog wel Lucas Moura de 2-1 binnen zag schieten. Vervolgens was het oud-PSV'er Steven Bergwijn die namens Tottenham Hotspur zijn waarde bewees. In de counter kwam hij op snelheid zijn tegenstander voorbij, waarna hij de bal onder doelman Edouard Mendy door het net in schoot. De Nederlander bepaalde de eindstand daarmee op 2-2. 

Premier League

gerelateerd