VVV-Venlo en FC Emmen verliezen verrassend; ADO wint weer

13 augustus 2021, 22:07

VVV-Venlo en FC Emmen zijn er weer niet in geslaagd om te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. De degradanten laten in de eerste twee wedstrijden van het seizoen nog niet zien dat ze qua niveau de torenhoge favoriet zijn om snel terug te keren naar het hoogste niveau. ADO Den Haag doet het wel uitstekend met zes punten uit twee duels.

TOP Oss - VVV 2-1

Twee wedstrijden is de Keuken Kampioen Divisie al onderweg, maar VVV is nog altijd zonder zege. Waar de eerste wedstrijd van de degradant eindigde in een 2-2 gelijkspel tegen NAC Breda, werd nu een pijnlijke nederlaag geleden tegen TOP Oss. Wassim Essanoussi was dichtbij de openingstreffer van de Limburgers in de eerste helft, maar zijn bal spatte uiteen op de lat. In de tweede helft had de ploeg uit Venlo echter steeds minder de bal. De openingtreffer van Justin Matthieu na zestig minuten spelen kwam dan ook niet uit de lucht vallen, maar door een eigen doelpunt van Jan Lammers in minuut 89 leek de ploeg van Jos Luhukay toch nog een punt over te houden aan de wedstrijd. In de blessuretijd ging het echter nog helemaal fout. In de 92e minuut zorgde Stephen Buyl voor een vreugde-explosie bij de thuisploeg.

FC Emmen - FC Eindhoven 0-1

FC Emmen beleefde een drukke transferperiode na de degradatie, waarin veel spelers werden gehaald die de Keuken Kampioen Divisie kenden. Een vliegende start heeft dat niet opgeleverd. Waar de ploeg van Dick Lukkien in de eerste wedstrijd gelijkspeelde tegen Telstar, werd nu weer niet gewonnen. Sterker nog: de Drenthenaren verloren met 0-1. Emmen had de bal, maar de meeste schoten waren voor de Brabanders. Dat resulteerde in de 79e minuut in het doelpunt van Jasper Dahlhaus. De ploeg uit Emmen leek een van de favorieten om bovenin mee te doen, maar de eerste overwinning laat nog op zich wachten. De komende wedstrijd moet de club overigens aantreden zonder Jeff hardeveld. Hij ontving een rode kaart.

FC Volendam - ADO Den Haag 1-3

In tegenstelling tot de eerste twee degradanten, heeft ADO na twee duels de volle buit. De Hagenezen kwamen in Volendam op achterstand door een schot van Dense Kasius, maar lang hoefde ADO niet te vrezen. Doelman Filip Stankovic kreeg rood bij de thuisploeg na tien minuten, waardoor de ploeg lange tijd een man meer had en genoeg tijd om de stand nog om te draaien. Dat lukte nog voor rust via Thomas Verheydt en Boy Kemper de bezoekers op voorsprong. Sem Steijn zorgde met de derde treffer voor het slotakkoord van de avond.