'Atalanta en AZ eindelijk akkoord over Koopmeiners'

28 augustus 2021, 18:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Teun Koopmeiners stak de afgelopen weken niet onder stoelen of banken dat hij deze zomer nog altijd graag een transfer zou maken. Al maandenlang danst de interesse van Atalanta door de Alkmaarse straten, maar echt doortastend was de Italiaanse ploeg niet. Daar is nu verandering in gekomen want volgens Sky Sports Italia hebben beide clubs inmiddels een akkoord bereikt.

Zo gaat AZ naar alle waarschijnlijkheid voor de derde keer deze transferperiode flink cashen. Myron Boadu en Calvin Stengs werden al voor grote bedragen verkocht en ook de transfer van Koopmeiners brengt veel geld in het laatje. Atalanta betaalt namelijk ongeveer veertien miljoen euro voor de aanvoerder van de Alkmaarders. Koopmeiners en Atalanta moeten er zelf nog wel uit zien te komen.

De middenvelder van AZ kende vorig seizoen een prima jaar met onder meer vijftien competitiedoelpunten. Hij is afkomstig uit de jeugd van AZ en staat dus op het punt om op zijn 23e een transfer naar het buitenland te maken. Bij AZ is hij tevens uitgegroeid tot international van het Nederlands elftal en ook Louis van Gaal heeft hem opgeroepen.

Lees ook: Nieuwe megadeal AZ in de maak: Koopmeiners rekent op vertrek

Atalanta Bergamo deed de afgelopen seizoenen steevast bovenin mee in de Italiaanse competitie en imponeerde tevens in de Champions League. Diverse Eredivisiespelers gingen hem voor en vaak bleek dat een succesverhaal te zijn. Zo presteerden Marten de Roon, Robin Gosens en Hans Hateboer uitstekend in Italië. Ook Sam Lammers staat er onder contract, maar hij kon nog niet overtuigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen