Feyenoord en Fortuna Düsseldorf bevestigen huurtransfer

30 augustus 2021 – De overgang van Róbert Bozeník naar Fortuna Düsseldorf is in kannen en kruiken. De Duitse club huurt de 21-jarige Slowaakse spits voor één seizoen van Feyenoord.

Feyenoord en Fortuna Düsseldorf bevestigen huurtransfer

"Róbert wil graag meer speelminuten maken. Wij willen dat ook, zeker voor zijn verdere ontwikkeling, maar we denken dat de mogelijkheden voor hem bij het eerste elftal op dit moment beperkt zijn. Vandaar dat we samen naar een oplossing hebben gezocht en die hebben we gevonden in een huurperiode bij Fortuna Düsseldorf. Aan Róbert om zich in die nieuwe omgeving van zijn beste kant te laten zien en daar stappen te maken", licht technisch directeur het tijdelijke vertrek van Bozeník uit.

Het was al een tijdje bekend dat Bozeník mocht uitzien naar een nieuwe club. De spits zat in Rotterdam op een dood spoor. Bryan Linssen is op dit moment de eerste spits van Feyenoord. Bovendien werken de Rotterdammers in de slotdagen van de zomerse transferperiode aan de komst van een extra spits. Naar verluidt is Feyenoord dicht bij de komst van Reiss Nelson (Arsenal), die op alle aanvallende posities uit de voeten kan.

Arne Slot bevestigde zondag al dat Bozeník tijdelijk zou vertrekken. "Ik denk dat dit een goede oplossing is. Iedereen weet dat hij afgelopen seizoen een moeilijk jaar heeft gehad. Ik heb hem de kans gegeven door hem op te stellen en invalbeurten te gunnen, maar het ging moeilijk. Dan moet je eerlijk zijn naar elkaar. De beste oplossing is om een nieuwe omgeving te zoeken en daar vooral heel veel gaan spelen. We hopen hem beter terug te krijgen", gaf hij aan bij ESPN.

Eredivisie

gerelateerd