Bale wil dat ploegen verbannen worden bij racistisch gedrag fans

4 september 2021, 17:15

Gareth Bale spoort de internationale voetbalbonden aan om racisme in de stadions harder aan te pakken. De 32-jarige aanvaller uit Wales vindt het een goed idee om teams uit competities te verbannen als hun supporters zich schuldig maken aan racistisch gedrag.

Het was midweeks weer eens raak. Tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Hongarije en Engeland in de Puskás Aréna werden onder meer Raheem Sterling en Jude Bellingham racistisch bejegend door Hongaarse fans. Zo waren apengeluiden te horen in het stadion in Boedapest en werden racistische gebaren gemaakt.

"Er moet actie worden ondernomen om dit te stoppen", zegt Bales in een interview met de BBC. "Het beste is om fans uit het stadion te verbannen. Als ze er dan mee doorgaan, wat lijkt te gebeuren, dan verban je het land uit de competitie. Ik denk dat het dan meteen ophoudt. Als een land zo blijft doorgaan, dan is een schorsing misschien de beste oplossing. Hopelijk leren ze dan hun lesje."

Bale vindt het frustrerend dat racisme nog altijd niet uit de stadions is verbannen. "Ik weet niet waarom de onderzoeken zo lang duren, het is overduidelijk wat er gebeurt", aldus de aanvaller van Real Madrid, die er een voorstander van is om van het veld te lopen als spelers racistisch worden bejegend. "Het is het juiste om te doen en het is belangrijker dan voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen