Van den Berg: "Wie weet sta ik volgend seizoen naast Van Dijk"

7 september 2021 – Sepp van den Berg hoopt volgend seizoen een serieuze kans te krijgen bij Liverpool. De negentienjarige verdediger wacht twee jaar na zijn komst nog altijd op zijn doorbraak op Anfield, maar blijft geduldig. Dit seizoen laat de voormalig speler van PEC Zwolle zich opnieuw verhuren aan Preston North End, waar hij vlieguren moet maken.

Van den Berg: "Wie weet sta ik volgend seizoen naast Van Dijk"

Van den Berg werd het voorbije seizoen ook voor enkele maanden verhuurd aan de club die uitkomt in het Championship. Afgelopen zomer keerde de Nederlandse verdediger terug naar Liverpool, waar hij onder meer met assistent-trainer Pepijn Lijnders over zijn ontwikkeling sprak. "Ze waren toen tevreden. En hopelijk na dit jaar nog meer. Eigenlijk was het plan om dit seizoen al de voorbereiding met het eerste van Liverpool mee te draaien, maar ik vond zelf dat ik het beste nog een jaar verhuurd kon worden", zegt hij bij de NOS.

Vorig seizoen speelde Van den Berg achttien wedstrijden voor Preston. "Ik merkte al snel wat voor grote stappen je kunt zetten in een halfjaar Championship. Dus ik dacht: als ik daar nog een heel jaar speel, maak ik écht kans bij Liverpool", vervolgt de jeugdinternational, die in de zomerstop ook sprak met Virgil van Dijk. "Hij vroeg aan me hoe ik het vond gaan bij Preston en vertelde me dat hij het een goede keus vond, omdat minuten maken zo belangrijk is. Wie weet sta ik volgend seizoen wel naast hem. Je moet altijd blijven dromen."

Bij Preston, waar hij basisspeler is, leert Van den Berg in rap tempo. "Vechten, knokken, hoog tempo, op en neer, fysiek zwaar", zo omschrijft hij het tweede niveau van Engeland. "Juist op die vlakken ligt mijn grootste verbeterpunt. Voetballen, dat leer je wel op de Hollandse voetbalschool, maar knokken, dat leer ik nu pas echt."

Premier League

gerelateerd