Ajax zonder te spelen 45 miljoen euro rijker

13 september 2021 – De zilvervloot is weer gearriveerd in Amsterdam. Ajax plaatste zich opnieuw voor de groepsfase van de Champions League en ontvangt daarvoor een flink bedrag op de bankrekening. Nog voordat er een duel in het toptoernooi is afgewerkt, is Ajax al zeker van een slordige 45 miljoen euro.

Ajax zonder te spelen 45 miljoen euro rijker

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De startpremie voor deelname aan de Champions League bedraagt jaarlijks 15,64 miljoen euro. Dat ontvangen alle deelnemende teams. Bovendien ontvangt de Nederlandse landskampioen ruim 25 miljoen euro uit de marketingpoule. Voor de totale inkomsten zou Ajax nu al twee keer recordaankoop Sébastien Haller (die voor 22,5 miljoen kwam, red.) kunnen kopen.

Goede prestaties verhogen de inkomsten. Een overwinning levert namelijk 2,8 miljoen euro op, terwijl een gelijkspel 930.000 euro in de clubkas brengt. Ajax is in de groepsfase sowieso verzekerd van zes wedstrijden. Het bereiken van de achtste finale staat gelijk aan een geldbedrag van 9,6 miljoen euro, terwijl kwartfinalisten 10,6 miljoen euro ontvangen.

Onder de huidige coronamaatregelen mag Ajax 36.000 supporters toelaten op de tribunes. Dat betekent dat Ajax in drie thuisduels zo'n vier miljoen euro binnenharkt.

Ajax

gerelateerd