Van 't Schip deelt zorgelijke statistiek: 'Een identiteitsprobleem'

13 september 2021, 23:56

John van 't Schip maakt zich grote zorgen over de staat van het Griekse voetbal. Op social media uit de bondscoach van Griekenland maandagavond zijn onvrede.

Het is Van 't Schip opgevallen dat de vijf grootste clubs in Griekenland afgelopen weekend bij de start van de competitie nauwelijks gebruikmaakten van Griekse spelers. Bij Panathinaikos, PAOK Saloniki, AEK Athene, Olympiakos en Aris FC verschenen in totaal slechts zeven Grieken aan de aftrap. 'Het Griekse voetbal heeft een identiteitsprobleem', schrijft Van 't Schip.

Olympiakos, kampioen van Griekenland, startte het seizoen met twee Grieken in de basis. Ook bij Panathinaikos stonden twee Grieken aan de aftrap. AEK Athene deed het 'het beste' met drie Griekse basisspelers. Bij Aris en PAOK was er voor geen enkele Griek een basisplaats weggelegd.

Van 't Schip is sinds de zomer van 2019 de bondscoach van Griekenland. Het is zijn eerste klus als bondscoach. De Grieken jagen net als Oranje op een WK-ticket. In de kwalificatiecyclus is de ploeg van Van 't Schip ongeslagen, al werden wel drie van de vier wedstrijden gelijkgespeeld. In het laatste duel van de afgelopen interlandperiode deed Griekenland uitstekende zaken door concurrent Zweden met 2-1 te verslaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen