Vitesse
0 – 0
AZ

Cillessen spreekt met Bordalás om uit 'negatieve spiraal' te komen

14 september 2021 – Jasper Cillessen heeft dinsdagochtend een langdurig gesprek gevoerd met Valencia-trainer José Bordalás. De Nederlandse keeper zat de laatste maanden in de hoek waar de klappen vallen en zijn oefenmeester hoopt hem uit de negatieve spiraal te houden met het gesprek.

Cillessen spreekt met Bordalás om uit 'negatieve spiraal' te komen

Cillessen was de eerste keuze van Frank de Boer op het EK, maar door een coronabesmetting moest hij het eindtoernooi missen. Vervolgens keerde hij terug bij Valencia, maar raakte in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geblesseerd en zag vervolgens Georgiër Giorgi Mamardashvili uitblinken, waardoor zijn concurrent het vertrouwen kreeg van Bordalás. Cillessen miste het ereste duel, maar keek vervolgens driemaal negentig minuten toe vanaf de bank.

Het is een hard gelag voor de Nederlander, die in zijn eerste seizoen tien wedstrijden langs de kant stond vanwege blessureleed en vorig seizoen ontbrak hij nog langer vanwege kwetsures. Ook toen moest hij nog weleens een concurrent voor zich dulden in de pikorde, waardoor hij in alle drie de seizoenen bij Valencia tot dusver nog niet heel gelukkig is.

Lees ook: Bijlow kan oud-internationals bekoren: ''Vind hem beter dan Cillessen"

Bordelás heeft volgens Marca een uitgebreid gesprek gevoerd met de Nederlander, om hem uitzicht te geven. Veel sportief perspectief is daarin niet besproken, want Mamardashvili wordt gehuurd van Dinamo Tbilisi en maakt een goede indruk met twee clean sheets in vier wedstrijden. Jaume Doménech, van wie Cillessen vorig seizoen even de strijd onder de lat verloor, en Cristian Rivero zijn de andere keepers in de wedstrijdselectie.

LaLiga

gerelateerd