Timber heeft iets recht te zetten en kijkt uit naar CL-avontuur

15 september 2021 – Jurriën Timber maakte bij Ajax flinke stappen in de Eredivisie en groeide uit tot international, maar in de Champions League heeft hij nog iets goed te maken. Zijn debuut in het toernooi verliep vorig seizoen dramatisch. Vanavond staat de eerste wedstrijd van de groepsfase, uit tegen Sporting Portugal, op het programma en lonkt dus revanche voor de twintigjarige Ajacied.

Timber heeft iets recht te zetten en kijkt uit naar CL-avontuur

Timber brak vorig seizoen door bij Ajax en maakte zodoende ook zijn Champions League-debuut. De verdediger mocht invallen in het laatste groepsfaseduel tegen Atalanta, maar dat bleek van korte duur. Een minuut nadat hij binnen de lijnen kwam, viel hij alweer uit met een blessure die hem ook de weken daarna aan de kant zou houden. Timber zelf zou de wedstrijd dan ook het liefst zo snel mogelijk vergeten. "Al blijft het toch mijn debuut in de Champions League. Ik kijk ernaar uit om weer minuten te maken in deze mooie competitie."

In zijn interview met De Telegraaf, die de Ajacied enkele stellingen voorlegde, stelde Timber dat Ajax niet de favoriet is tegen Sporting. "Zij zijn het afgelopen seizoen eerste geworden in een heel sterke competitie, met ploegen als FC Porto en Benfica. Nu staan ze weliswaar op de vierde plek, maar we kunnen vol aan de bak. Bovendien weten we allemaal dat je tegen Portugezen niet zomaar even wint."

Het doel waarmee Ajax de Champions League ingaat, is duidelijk. Timber was het eens met de stelling dat de campagne mislukt is als de Amsterdammers niet overwinteren. "Ik ben als speler heel ambitieus en wil elk jaar verbeteren. Vorig jaar werden we derde in de poule. Ik wil het hoogst haalbare en dat houdt ook in om te vlammen en succes te hebben in de Champions League. Echt iets neerzetten, de fans trots maken en laten genieten. Ik kijk ernaar uit."

De wedstrijd tussen Sporting Portugal en Ajax begint vanavond om 21.00 uur. Borussia Dortmund en Besiktas zijn de andere tegenstanders in de groepsfase van het miljardenbal. 

Lees ook: Dit is de vermoedelijke Champions League-opstelling van Ajax
Lees ook: Rensch: "Van Gaal vond me zó'n goede speler"

Ajax

gerelateerd