Bevlieging Zapata voorkomt blamage Atalanta en Koopmeiners

18 september 2021 – Atalanta heeft zaterdagavond met veel moeite drie broodnodige punten bij elkaar gesprokkeld. Op bezoek bij promovendus en hekkensluiter Salernitana konden Duvan Zapata en Josip Ilicic hun ploeg een kwartier voor tijd behoeden voor een blamage. De wedstrijd, waarbij Teun Koopmeiners 45 minuten op het veld stond, eindigde in 0-1.

Bevlieging Zapata voorkomt blamage Atalanta en Koopmeiners

Atalanta groeide in de afgelopen jaren uit tot een stabiele topploeg in Italië, maar is dit seizoen niet sterk begonnen. De ploeg hield vier punten over aan de eerste drie wedstrijden, waar dit er gezien de tegenstanders meer hadden moeten zijn. Teun Koopmeiners begon zijn avontuur in Bergamo met een 1-2 nederlaag tegen Fiorentina, waarin hijzelf zes minuten meedeed. Na een invalbeurt van 21 minuten in de Champions League-wedstrijd tegen Villarreal (2-2) was hij vandaag klaar voor 45 minuten. 

Hij was een van de drie wissels die na de teleurstellende eerste helft van Atalanta werden doorgevoerd. Het was echter niet Koopmeiners, maar invaller Josip Ilisic die de ploeg samen met spits Duvan Zapata over het dode punt heen hielp. Na een uitstekende combinatie van het tweetal - met daarbij een matig verdedigende thuisploeg - hield Zapata de bal even vast, om vervolgens uit de draai binnen te schieten. Het was een van de weinige hoogtepunt in een matige wedstrijd, maar voor Atalanta wel genoeg voor een zege.

Zo meldt Atalanta zich ondanks een matige seizoensstart toch in de subtop van de Serie A, al is wel duidelijk dat het beter moet. Volgende week staat de eerste topper op het programma, een uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Inter. Daarvoor krijgt Atalanta nog midweeks bezoek van Sassuolo. 

Serie A

gerelateerd