ESPN: tóch crisisoverleg bij FC Barcelona, Xavi en Cruijff in beeld

21 september 2021 – FC Barcelona heeft daags na de remise tegen Granada (1-1) tóch een crisisoverleg gevoerd over de positie van Ronald Koeman. De Nederlandse coach staat momenteel volop onder druk, maar de club wil geen interim-coach aanstellen en heeft twee opties als permanente opvolger: Jordi Cruijff en Xavi. 

ESPN: tóch crisisoverleg bij FC Barcelona, Xavi en Cruijff in beeld

Dat schrijft de Nederlandse editie van ESPN althans dinsdagmiddag. Voorzitter Joan Laporta zou in Koeman toch niet het nieuwe boegbeeld zien van de club in de komende jaren en wil de Nederlander vermoedelijk alsnog vervangen. Daarvoor is er niet per se haast geboden op héél korte, want de preses wil een permanente opvolger aanstellen voor Koeman. De club zal moet worden opgebouwd, maar dat wil hij dus vermoedelijk niet gaan doen met Koeman. 

Cruijff, die deze zomer terugkeerde als adviseur bij FC Barcelona, zou volgens het medium een van de twee opties zijn. Xavi, die momenteel werkzaam is als hoofdcoach van Al-Sadd, zou de andere optie zijn die Laporta voor ogen heeft. Voor beide coaches is het echter wel de vraag of ze op dit moment willen instappen: de huidige selectie van FC Barcelona is behoorlijk verzwakt. Xavi wilde eerder niet de overstap maken omdat hij te weinig perspectief zag bij de Catalaanse grootmacht.

Hoe concreet de volgende stap is in de ogen van Laporta, deelt ESPN overigens niet. Volgens de Spaanse media is Koeman donderdag tegen Cadiz nog gewoon eindverantwoordelijke op de bank van Camp Nou. Dat zou passen in het beeld dat de tv-zender schetst, dat Laporta nadenkt over de lange(re) termijn. Overigens kwam er dinsdag ook een aanbod vanuit een minder verwachte hoek.

Lees ook'FC Barcelona heeft ideale opvolger voor Koeman op de korrel'

De inmiddels 37-jarige Andrés Iniesta, die nog altijd rond dwarrelt op het voetbalveld bij Vissel Kobe, heeft aangegeven zijn oude club te willen helpen. "Ik wil best terug naar Barcelona, dat is duidelijk", zei hij desgevraagd in de Spaanse media. "Maar ik wil niet terugkomen alleen vanwege mijn naam. Ik wil terugkeren als ik Barcelona kan helpen. Dat is het enige dat ik wil." Of het daarbij gaat om rol als speler of trainer, is niet bekend. 

LaLiga

gerelateerd