Sparta gaat in beroep tegen 'buitenproportionele' straf Meijers

27 september 2021 – Sparta Rotterdam heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal voor Aaron Meijers niet geaccepteerd. De verdediger kreeg tijdens de nederlaag tegen SC Cambuur (0-4) een rode kaart na een harde overtreding op spits Tom Boere. De aanklager wilde hem drie wedstrijden schorsen plus een wedstrijd voorwaardelijk. Een te zware straf, stellen club en speler.

Sparta gaat in beroep tegen 'buitenproportionele' straf Meijers

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

'Zowel de speler als club is van mening dat deze straf buiten proportie is. Daarin speelt zeker mee dat de speler in zijn gehele carrière van vijftien jaar slechts één keer eerder een directe rode kaart heeft ontvangen en in ruim 430 competitiewedstrijden nog nooit een rode kaart heeft ontvangen en dus een nagenoeg lege strafkaart heeft', luidt het duidelijke statement op de website van de Rotterdammers.

Het betekent dat de aanklager nogmaals naar de straf gaat kijken. Hij kan de zaak dan seponeren, een nieuw schikkingsvoorstel doen of de zaak overdragen aan de tuchtcommissie met dezelfde strafeis. Mocht de schorsing blijven staan, dan mist hij de wedstrijden tegen PSV, FC Groningen en RKC Waalwijk. 

Sparta moet deze week sowieso al naar Zeist, aangezien de club dinsdagvond de beroepszaak heeft van Michael Pinto. De verdediger kreeg een rode kaart tegen Go Ahead Eagles na aan overtreding op Luuk Brouwers. De aanklager stelde een straf van twee wedstrijden voor, maar dat was de Spartanen te gortig. De club ging dan ook niet akkoord, waarna de tuchtcommissie de kaart seponeerde. De aanklager ging in beroep tegen die uitspraak.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd