Luuk de Jong behoudt basisplaats; mijlpaal Frenkie de Jong

29 september 2021, 20:16

Ronald Koeman heeft de opstelling van FC Barcelona voor de uitwedstrijd tegen Benfica in de Champions League bekendgemaakt. Net als afgelopen weekend tegen Levante (3-0 winst) is er een basisplaats weggelegd voor Luuk de Jong.

Luuk de Jong maakte zondag zijn eerste doelpunt voor Barcelona en krijgt opnieuw een kans in de basis. Hij vormt voorin een koppeltje met Memphis Depay, die ook trefzeker was tegen Levante. De basiself van Barça heeft nog twee Nederlandse tintjes: Frenkie de Jong, die zondag ontbrak vanwege een schorsing, staat op het middenveld en Sergiño Dest verschijnt eveneens aan de aftrap.

Koeman kiest tegen Benfica voor een 3-5-2-systeem, waarbij Ronald Araujo, Gerard Piqué, Eric García de driemansverdediging vormen. Dest en Sergi Roberto moeten de flanken bestrijken, terwijl Frenkie de Jong samen met Sergio Busquets en de teruggekeerde Pedri op het middenveld staat. Voor Frenkie de Jong wordt het zijn honderdste officiële wedstrijd in het shirt van Barça. Voorin maken Memphis en Luuk de Jong de dienst uit.

Barcelona speelt tegen Benfica zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Het eerste duel met Bayern München ging kansloos verloren (0-3). Benfica veroverde twee weken geleden een punt door op bezoek bij Dinamo Kiev gelijk te spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen