Arnesen noemt Slot beste Feyenoord-aanwinst: "Zinnige woorden"

3 oktober 2021, 11:45

Feyenoord baarde vorig jaar behoorlijk opzien met het binnenhalen van trainer Arne Slot, toen nog werkzaam bij AZ. Directeur Frank Arnesen blikt nu voor het eerst écht terug op hoe die aanstelling destijds tot stand kwam.

De overstap naar Rotterdam moest Slot bekopen met een ontslag bij AZ, dat niet gediend was van de manier waarop het contact tussen Feyenoord en de trainer tot stand kwam. De Alkmaarders - nog maar net aan de competitie begonnen - wisten namelijk van niets en moesten het nieuws vernemen vanuit de media. "Ik kreeg op een gegeven moment het gevoel dat Arne niet wilde bijtekenen bij AZ", vertelt Arnesen in het programma Goedemorgen Eredivisie bij ESPN

"Toen heb ik een poging gewaagd. We hebben zo'n drie uur met elkaar gezeten, voetbalinhoudelijke gesprekken gevoerd. Ik merkte dat hij wel zin had in Feyenoord en getriggerd was. Ik had veel van Arne bekeken en gelezen. Zijn manier van voetballen sprak me erg aan, maar ik heb ook op bijvoorbeeld zijn interviews gelet. Daarin zag ik Arne altijd enkel zinnige woorden uitspreken", somt de Feyenoord-beleidsbepaler op. "Ik denk dat Arne misschien wel onze beste aanwinst is geweest."

Lees ook: Arnesen over contract: [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/391339/arnesen-over-contractverlenging-nog-niet-gesproken/,_blank,"Hebben nog niet gesproken][a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/391339/arnesen-over-contractverlenging-nog-niet-gesproken/,_blank,"]

De onderhandelingen tussen Feyenoord en Slot lekten uit. Toen Slot desgevraagd aan de AZ-directie bevestigde dat de geruchten klopten, mocht hij direct zijn spullen pakken. Arnesen: "Het uitlekken van dat nieuws, heeft niet echt invloed gehad. Ja, wel omdat Arne bij AZ werd ontslagen. Toen wist hij ook wel meteen: ik ga het nu maar gewoon doen." Bij Feyenoord kan Slot terugkijken op een goed begin, de Rotterdammers wonnen vijf van de eerste zes competitieduels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen