Spaanse media woest: 'groot schandaal' in Nations League-finale

11 oktober 2021, 08:49   Bijgewerkt: 11 oktober 2021, 09:02

De vermakelijke Nations League-finale tussen Spanje en Frankrijk kende een dubieuze ontknoping. De winnende treffer van Kylian Mbappé leek voor velen duidelijk buitenspel, maar de VAR besloot het doelpunt goed te keuren. Dit tot woede van onder meer de Spaanse media. 

Zo was Marca duidelijk: de treffer had nooit goedgekeurd mogen worden. 'Een nieuwe en belachelijke VAR-interpretatie van de buitenspelregel heeft Spanje de Nations League gekost.' Mundo Deportivo had eveneens geen begrip voor de beslissing van scheidsrechter Anthony Taylor en VAR Stuart Attwell en sprak van 'een groot schandaal'. En Diario Sport kopte met 'Injusticia', onrechtvaardigheid.

Direct na de wedstrijd sprak aanvoerder Sergio Busquets al schande van de manier waarop zijn ploeg de finale van de Nations League verloor. "We hielden perfect onze lijn en zetten daarmee Mbappé buitenspel", stelde hij. "De scheidsrechter zei tegen ons dat de bal van Eric Garcia afkomstig was en dat daardoor het buitenspel werd verbroken. Dat is totaal niet logisch."

Ook in Frankrijk werd erkend dat over het doelpunt te twisten viel. 'Een kwestie van interpretatie', zo drukte L'Équipe zich uit. Hoewel de krant het Spaanse onbegrip goed kon begrijpen, wilde het niet spreken van een fout van de arbitrage. Uitgelegd werd hoe er geen sprake meer hoefde te zijn van buitenspel, omdat verdediger Eric Garcia de pass van richting veranderde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen