Feyenoord
4 – 0
Fortuna Sittard

Solskjaer op schopstoel? 'United verdiende een grotere nederlaag'

17 oktober 2021 – Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer krijgt behoorlijk wat kritiek na de nieuwe nederlaag van zijn ploeg in de Premier League. Leicester City was zaterdagmiddag met 4-2 te sterk in het King Power Stadium. Danny Blind haalde eerder al uit naar de manager van Manchester United en nu komen er ook vanuit Engeland steeds meer vraagtekens over de toekomst van de Noor. 

Solskjaer op schopstoel? 'United verdiende een grotere nederlaag'

"Ik zei een aantal weken geleden al: op het moment dat United tegenover redelijke tegenstanders komt te staan, gaan ze het weer moeilijk krijgen", vertelt Gary Neville bij Sky Sports. "Ze spelen zo slordig, het hele seizoen al. Er zaten wat goede resultaten bij, maar het is zo moeizaam allemaal. Wanneer ze tegen een team spelen met een duidelijk speelplan, worden ze uit elkaar getrokken. Dat gebeurde tegen Aston Villa, tegen Everton, tegen Villarreal en nu ook weer tegen Leicester."

Lees ook: Leicester verslaat Manchester United na bizarre slotfase

De oud-verdediger mist een bepaalde balans bij de Engelse grootmacht. Dat mag de trainer zichzelf aanrekenen, stelt Neville. "Hij kiest voor Marcus Greenwood, Jadon Sancho, Cristiano Ronaldo, Paul Pogba én Bruno Fernandes in één team. Ik hou van die spelers, maar je moet er niet aan denken dat je verdediger bent in dit team. United is zo uit balans, er moet echt iets veranderen. Ik vind deze nederlaag geen verrassing."

De ploeg uit Manchester gooide hogen ogen deze transferperiode door Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho en Raphael Varane op te pikken, maar de resultaten vallen de laatste wedstrijden tegen. Twee zeges in zeven wedstrijd, dat is niet goed genoeg. "De druk op de manager zal oplopen, maar ik denk niet dat United gaat handelen", laat Neville weten. "Ik denk dat de club voor stabiliteit kiest na alles wat de laatste tien jaar gebeurd is."

Journalist Jonathan Wilson van The Guardian vraagt zich af of het slim is om de oefenmeester nog lang voor de groep te houden. 'Hoe lang mag dit nog zo doorgaan? Hoe lang kan zijn status als speler nog gebruikt worden om de middelmatigheid te ontkennen? Hoe lang mogen dezelfde problemen blijven terugkeren? Er komt een moment dat er niet meer tegen de negatieve reacties op te boksen valt als er nog vaak wordt verloren.'

Phil McNulty is nog harder voor de trainer op de website van de BBC. 'United verdiende eigenlijk een nog grotere nederlaag. Solskjaer stond er verloren bij. Zijn ploeg miste organisatie en leiderschap en raakte in paniek toen Leicester de druk opvoerde. Het is tijd om ons af te vragen of Solskjaer wel de juiste trainer om United vooruit te helpen. Het is cru, maar die vraag kunnen we niet negeren. En het bewijs werkt niet in zijn voordeel op dit moment.'

Premier League

gerelateerd