Neville vreest voor 'Van de Beek-scenario' Sancho bij United

31 oktober 2021 – Volgens Gary Neville kan de overwinning van Manchester United bij Tottenham Hotspur zaterdag wel eens slechte gevolgen hebben voor miljoenenaankoop Jadon Sancho. De voormalige verdediger van de Engelse topclub ziet gelijkenissen met de uitzichtloze situatie van Oranje-international Donny van de Beek.

Neville vreest voor 'Van de Beek-scenario' Sancho bij United

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

United was zaterdag met 0-3 te sterk voor Tottenham. Sancho vergezelde Van de Beek negentig minuten op de reservebank. Van de Beek. Afgelopen zomer werd Sancho nog voor een slordige 85 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund. Maar in elf officiële duels nam de international nog geen enkel doelpunt of assist voor zijn rekening.

"Ik kan het niet helpen, maar ik zie steeds meer dezelfde situatie als met Van de Beek", begint Neville in de lokale krant Manchester Evening News. "Wie heeft hem in hemelsnaam binnengehaald of het voorstel gedaan om hem van Ajax te kopen? Dat is veertig miljoen voor iemand die structureel op de tribune zit en al bijna achttien maanden amper speelt. Als Sancho niet uitkijkt, overkomt hem straks hetzelfde."

Neville houdt in het geval van Sancho wel nog een slag om de arm, omdat het in zijn ogen bij de hele club niet opperbest loopt. "Natuurlijk heeft hij een paar keer heel matig gespeeld, maar hij komt terecht bij een club waarbij er momenteel totaal geen idee achter het spel zit. Hij speelde bij Dortmund in een goed draaiend team. Hij zal zich nu toch wel achter de oren krabben en afvragen waar hij terecht is gekomen. Er was de afgelopen weken totaal geen organisatie of structuur."

Lees ook: Verweij onthult 'opvallende transfer' Van de Beek

De overwinning bij Tottenham Hotspur geeft trainer Ole Gunnar Solskjaer weer even wat lucht, maar de situatie van Sancho en ook Van de Beek zal er niet snel door verbeteren. Neville: "Sancho zal nu wel denken: Waar is in dit systeem nog plek voor mij? Ik zie hem namelijk niet als een van de drie middenvelders en ook niet als een van de twee aanvallers. Voor Van de Beek geldt min of meer hetzelfde. Natuurlijk zijn de drie punten van United het belangrijkste geweest, maar het levert ook weer andere kopzorgen op."

Reacties

Premier League

gerelateerd