Ajax en familie Nouri hebben tuchtzaak toch niet nodig

7 november 2021, 13:28

De familie van Abdelhak Nouri en Ajax hebben een akkoord bereikt over een schadevergoedingsregeling. Dat maakt de NOS bekend. De afgelopen vier jaar werd er al gepraat over de regeling, maar de partijen kwamen er maar niet uit. Een arbitragezaak moest voor duidelijkheid zorgen, maar zover komt het dus niet. De familie van de spelmaker en de club zijn het alsnog eens geworden.

Nouri ging in juli 2017 naar de grond in een oefenduel met Werder Bremen wegens een hartstilstand. Een jaar na het incident erkende Ajax de volledige aansprakelijkheid en gaf de club toe dat de behandeling op het veld niet adequaat is geweest, waardoor het talent blijvende hersenbeschadiging heeft opgelopen. Doordat de Amsterdammers de aansprakelijkheid hebben erken, moet er een financiële regeling komen. Maar lange tijd kwamen de partijen er niet uit.

 Om die reden werd in januari van dit jaar bekend dat de familie Nouri een arbitragezaak tegen Ajax had aangespannen. De partijen hebben elkaar nu echter toch nog gevonden in een regeling. Nouri zijn situatie is nog altijd onveranderd. Hij kan lachen en huilen en communiceren met gezichtsuitdrukkingen. Het voormalig toptalent wordt inmiddels thuis intensief verzorgd door zijn familie.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen