'Meeste clubs willen Eredivisie stopzetten tot terugkeer publiek'

14 november 2021, 18:18

Mogelijk duurt het nog minstens drie weken voor de Eredivisie wordt hervat. Dat is althans de wens van de meerderheid van de clubs, zo bleek uit een rondvraag van het Algemeen Dagblad. Zij willen pas verder spelen wanneer het publiek weer welkom is in de stadions.

De krant weet ook dat clubs actief meedenken aan manieren om het uitstellen van de competitie mogelijk te maken. Zo zou Feyenoord bereid zijn op en rond de feestdagen te spelen en wordt ook de optie om de winterstop te schrappen serieus overwogen. PSV zou daarbij hebben voorgesteld om in de week in aanloop naar de eigenlijke hervatting van de competitie al twee duels in te halen: één in het weekend en één midweeks. "Maar dan moet je het geluk hebben van een milde winter", werd een bron vanuit Zeist geciteerd. 

Lees ook: 'PSV dient verzoek in en wil Eredivisie tijdelijk stilleggen'

De algemene opvatting is volgens de krant dat de clubs liever publiek bij de wedstrijden hebben dan een financiële compensatie vanuit de overheid krijgen. "Voetbal speel je voor de supporters en als die supporters niet aanwezig kunnen zijn, dan voetbal je niet. Punt", werd Henk van Stee, technisch directeur van Sparta, geciteerd. Hij wees daarbij op de thuiswedstrijd tegen Ajax die er voor zijn club aan zit te komen en stelde dat ze het de achterban niet aan kunnen doen om 'dé wedstrijd van het jaar' te missen. 

Een groot struikelblok is echter dat er geen zekerheid is dat er over drie weken wél weer publiek in de stadions toegelaten wordt. Bovendien wijst Martin van Geel, algemeen directeur van Willem II, erop dat voetballen tijdens de feestdagen of begin januari weer nieuwe problemen met zich meebrengt. "Qua politie-inzet en qua voorbereiding op de tweede seizoenshelft." Ajax-trainer Erik ten Hag gaf eerder al aan ook zonder publiek gewoon door te willen voetballen. 

Lees ook: Ten Hag wil geen 'coronastop': "Goed voor de Eredivisie"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen