De Jong fileert 'fans': "Als je zo stoer bent, laat dan je gezicht zien"

21 november 2021 – Jan de Jong heeft fel gereageerd op de nieuwe misdragingen van supporters dit weekend. Tijdens de Keuken Kampioen Divisie-speelronde van vrijdag zorgden fans van ADO Den Haag en FC Den Bosch met vuurwerk al voor tijdelijke stakingen, terwijl ook bij AZ en Heracles zaterdagavond werd ingebroken.

De Jong fileert 'fans': "Als je zo stoer bent, laat dan je gezicht zien"

Dat botst met het feit dat er geen supporters welkom zijn in de stadions van het betaald voetbal. "We hebben anderhalf jaar lang ontzettend ons best gedaan om weer met volle stadions te spelen", aldus Eredivisie-directeur Jan de Jong bij Goedemorgen Eredivisie. "Begint het seizoen eindelijk weer met fans in het stadion, misdragen ze zich..."

De Jong heeft geen goed woord over voor de supporters die zaterdagavond het stadion inbraken. "Als je nou echt van je club houdt, en ik geloof echt dat er liefde zit, maak je op deze manier toch alleen maar dingen stuk? Wat zijn we nou aan het doen? Hier is toch geen verhaal voor?", vroeg De Jong zich hardop af.

Bovendien uitte de voormalig algemeen directeur van Feyenoord nog een frustratie. "Wat ik ook nog vind: het is enorme lafheid om dan die capuchons en mondkapjes op te doen. Als je nou echt zo stoer bent, laat dan gewoon je gezicht zien", aldus De Jong. "Het is ook nog eens enorm undone als je je eigen voetbalveld opgaat." De stadions moeten de komende drie weken gesloten blijven vanwege de korte lockdown. Het is nog niet zeker of er daarna wél weer supporters welkom zijn.

Eredivisie

gerelateerd