'Man United wil oud-coach Barça als tijdelijke oplossing'

23 november 2021, 22:06

Manchester United heeft contact opgenomen met Ernesto Valverde. De Spaanse coach is topkandidaat om het seizoen af te maken bij de Red Devils. De honneurs worden momenteel waargenomen door Michael Carrick, maar United zoekt naar een structurele oplossing voor dit seizoen.

Manchester United hoopt binnenkort een coach voor de komende jaren te strikken, maar lijkt eerst dit seizoen af te willen maken met een andere coach. Onder meer Erik ten Hag en Mauricio Pochettino zijn in beeld bij de Engelse grootmacht, maar zij staan momenteel al onder contract bij respectievelijk Ajax en Paris Saint-Germain. Het lijkt niet waarschijnlijk dat zij hun clubs tussentijds verlaten.

Lees ook: Ronaldo voor vierde keer op rij beslissend in CL; Bayern foutloos

United is op zoek naar een coach die samen met Carrick dit seizoen alsnog te laten slagen, nadat deze week Ole Gunnar Solskjaer werd ontslagen wegens teleurstellende resultaten. Het profiel van de gezochte oefenmeester: een ervaren man die geen vaste aanstelling ambieert, maar wél interesse heeft in een klus voor een paar maanden.

De 57-jarige coach is werkloos na zijn vertrek bij FC Barcelona in 2020. Valverde werd destijds opgevolgd door Quique Sétien. Valverde werkte drie jaar in Camp Nou en leidde zijn ploeg onder meer naar twee landstitels. Ook bij Olympiakos in Griekenland schreef hij diverse prijzen op zijn naam. Valverde werkte eveneens voor Athletic Bilbao, Espanyol, Villarreal en Valencia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen