België maakt korte metten met wangedrag: verbod op uitfans

6 december 2021, 14:54

De Belgische Jupiler Pro League heeft besloten dit jaar geen uitsupporters meer te verwelkomen in de stadions. Het gaat om de wedstrijden op het hoogste niveau, de eerste divisie en het bekertoernooi. Aanleiding van dat drastische besluit is het wangedrag op de tribunes dat voor een shockgolf door de Belgische voetballerij zorgde.

Tijdens de derby's tussen Beerschot en Antwerp FC en Standard Luik en Sporting Charleroi liep het compleet uit de hand. Supporters hielden zich slecht aan de opgelegde coronamaatregelen en zorgden met conflicten voor een onacceptabele sfeer. Een supporter van Beerschot bestormde bijvoorbeeld het veld en gooide een brandende vuurpijl in het uitvak van het bezoekende Antwerp.

'De overgrote meerderheid van de supporters gaf dit weekend solidair gehoor aan de oproep van de Pro League en de clubs om de regels te respecteren en het mondmasker te dragen, waarvoor onze dank. De incidenten die bovenstaande wedstrijden ontsierden, zijn uitermate te betreuren. Zij getuigen van onaanvaardbaar tot zelfs crimineel gedrag', schrijft de competitie op haar eigen website. 

Daarom is besloten om uitsupporters tot het einde van het seizoen te weren. Standard Luik besloot kort daarvoor zelf in te grijpen en de kaartverkoop 'tot nader order' op te schorten. Dat betekent dat het stadion in Luik slechts voor een deel gevuld zal zijn. Ook in Nederland was er de laatste tijd sprake van het weren van uitfans, omdat het ook in Nederland tot diverse incidenten leidde. De stadions zijn inmiddels echter al drie weken dicht vanwege de nieuwe coronalockdown.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen