FC Barcelona koopt geblesseerde speler en Demir zal vertrekken

28 december 2021, 19:29

FC Barcelona-aankoop Ferran Torres (21) zal voorlopig nog niet in actie komen voor de Catalaanse grootmacht. De Spaanse aanvaller kwam voor 55 miljoen euro over naar de ploeg van Xavi, maar kampt momenteel nog met een blessure. Voorlopig is hij dus sowieso niet inzetbaar voor Barça.

In een officiële verklaring laat FC Barcelona weten dat Torres nog bezig is met het herstel van een gebroken voet, waarmee hij kampte al in dienst van Manchester City. 'Hij is voorlopig nog niet beschikbaar om geselecteerd te worden en zijn herstel laat nog even op zich wachten', schrijft de club. Vermoedelijk ligt hij nog zeker enkele weken uit de roulatie.

Desondanks wordt het problematisch om hem te laten spelen zodra hij weer fit is. De club zal vermoedelijk eerst spelers van de hand moeten doen, omdat er geen ruimte is in het salarishuis, zo stelt onder meer dagblad SPORT. Luuk de Jong, Sergiño Dest, Samuel Umtiti (Newcastle United heeft interesse in hem, aldus AS) en Philippe Coutinho staan op de nominatie om ruimte te maken en mogen vertrekken. Voor die tijd kan hij waarschijnlijk niet geregistreerd worden. 

Demir traint niet meer mee

Waar Torres binnenkwam met een blessure, is aanvaller Yusuf Demir hard op weg naar de uitgang. De buitenspeler kan voorlopig niet meer in actie komen voor de club, omdat het anders de koopoptie moet lichten van tien miljoen euro. Dat kan de club momenteel niet betalen en dus wilde Demir graag vertrekken. El Mundo Deportivo maakt bekend dat de Oostenrijker met toestemming van de clubleiding niet meer meetraint met FC Barcelona.

Lees ook'Zoekend Barcelona gebruikt Demir niet meer en moet puzzelen'

Corona-uitbraak in Catalonië

Verder kwamen er ook nóg een coronabesmetting naar buiten in de A-selectie van FC Barcelona. Nadat eerder Dani Alves, Jordi Alba en Clément Lenglet besmet bleken, is ook Alejandro Balde positief getest. Ousmane Dembélé ontbrak dinsdag uit voorzorg op de training en heeft coronagerelateerde klachten, maar wacht nog op de uitslag van zijn test. 

Lees ookCorona-uitbraak vergroot personele problemen Barça

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen