Coronaperikelen bij Ajax; Barça en Real voorkomen blamage

6 januari 2022, 00:30   Bijgewerkt: 5 januari 2022, 23:36

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 5 januari 2022.

Ajax keert direct terug van trainingskamp na corona-uitbraak

Ajax gaat het trainingskamp in Portugal per direct verlaten. Woensdagmiddag werd al duidelijk dat er in ieder geval één coronabesmetting was geconstateerd, maar dit blijken er nu meerdere te zijn. De selectie vliegt vanavond (woensdag) nog terug naar Amsterdam.

Barcelona voorkomt bekerdeceptie, maar verliest Frenkie de Jong

FC Barcelona bekerde woensdagavond verder ten koste van derdedivisionist Linares. Dat wil niet zeggen dat de ploeg van Xavi niet in de problemen is gekomen. Het ging met een 1-0 achterstand de rust in en had invaller Ousmane Dembélé en Ferran Jutgla nodig om de score om te buigen. Dat lukte uiteindelijk, al was het uitvallen van Frenkie de Jong wel een smet op dat succes.

Chelsea dankt Spurs voor geklungel en kan finale ruiken

Chelsea is dicht bij een finaleplaats in de Engelse League Cup. In de eerste halve finale versloeg het Tottenham Hotspur namelijk met 2-0. Die eindstand was al voor rust bereikt, waarbij aan de doelpunten veel geklungel van de bezoekers vooraf ging.

Real Madrid ontsnapt tegen 'angstgegner' uit derde divisie

Real Madrid kon woensdagavond opgelucht ademhalen. In de Copa del Rey was tegenstander Alcoyano, dat vorig jaar tegen alle verwachtingen in de Madrilenen uit het toernooi knikkerde, opnieuw dicht bij een stunt. Door ietwat gelukkige doelpunten van Marco Asensio en Isco ontsnapte de ploeg echter aan een herhaling van dat trauma. Het won dit keer met 1-3.

'Pijnlijk nieuws voor Jansen: Heerenveen praat al met opvolger'

Kees van Wonderen kan na zijn avontuur bij Go Ahead Eagles mogelijk bij sc Heerenveen aan de slag. De trainer zou door de club gepolst zijn om na dit seizoen het roer over te nemen van Johnny Jansen. Dat is voor hem pijnlijk nieuws; de huidige coach moet namelijk nog met de club in gesprek over zijn toekomst.

Waarde Timber schiet omhoog; ook stijgers bij Feyenoord en PSV

De marktwaarde van Jurriën Timber is de afgelopen periode bijna verdubbeld. Dat is een van de meest opvallende wijzigingen in de winterse 'marktwaardenupdate' van Transfermarkt.nl. De verdediger deelt nu de vierde plaats als het gaat om duurste Eredivisiespeler, maar moet nog drie ploeggenoten voor zich dulden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen