Waanzin: promovendus Rayo thuis beter dan City, PSG en Bayern

9 januari 2022, 16:35

Rayo Vallecano is dit seizoen in de Spaanse competitie aan een absoluut droomseizoen bezig. De club promoveerde vorig seizoen naar het hoogste Spaanse niveau en overstijgt daar alle verwachtingen. De club speelde vanmiddag thuis gelijk tegen Real Betis, waardoor het nu op de zevende plek in de competitie staat en een waanzinnig record te pakken heeft.

Van de tien wedstrijden die het dit seizoen thuis speelde, won het er namelijk acht. Twee wedstrijden gingen gelijk, waardoor het thuis ongeslagen is na ruim een halve competitie. Geen club uit de vijf grote competities presteerde thuis beter, waardoor Rayo Vallecano onder meer grootmachten als Paris Saint-Germain, Manchester City, Real Madrid en Bayern München achter zich laat.

Vooral de eerste zes thuiswedstrijden waren direct imponerend, want die werden alle zes gewonnen, waaronder van FC Barcelona, met 4-0 van Granada en met 3-0 van Getafe. Tegen Barcelona was voormalig topspits Radamel Falcao de matchwinner, die later ook tegen Real Mardrid nog eens zou scoren.

Lees ook: Gehavend Atlético begint nieuwe jaar met einde verliesreeks

Zo heeft Rayo Vallecano 26 punten verzameld uit tien thuiswedstrijden. In uitwedstrijden heeft de club nog wel werk aan de winkel: slechts één uitwedstrijd werd winnend afgesloten. Met de huidige zevende plek in de competitie grijpt Rayo net naast een Europees ticket, maar het staat slechts één punt achter op nummer zes FC Barcelona, dat een virtueel ticket voor Conference League-kwalificatie heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen