'Barcelona ziet in vergeten Braziliaan opvolger Coutinho'

10 januari 2022, 23:59   Bijgewerkt: 11 januari 2022, 00:02

FC Barcelona zou een opvallende naam in gedachten hebben om Philippe Coutinho op te volgen. De club overweegt om de dertigjarige Oscar terug naar Europa te halen. De Braziliaanse middenvelder speelt al jaren voor het Chinese Shanghai SIPG. 

Dat nieuws werd gemeld door Marcelo Bechler, journalist van onder meer het Braziliaanse TNT Sports. Oscar speelde vijf jaar voor Chelsea, maar is in Europa wat uit beeld geraakt nadat hij in januari 2017 al op 26-jarige besloot om in China te gaan spelen. Barcelona zou in Oscar gezien zijn ervaring echter een waardevolle versterking zien.

De vraag is wel hoe de Catalanen zijn komst willen bekostigen. Bij Shanghai SIPG ligt Oscar nog vast tot medio 2024, en gezien de financiële situatie van Barcelona is een hoge transfersom geen optie. Eerder deze window betaalde de club nog wel 55 miljoen euro voor Ferran Torres, maar moest vervolgens budget gecreëerd worden om ook zijn inschrijving mogelijk te kunnen maken.

Lees ook: Barça kan Torres inschrijven na bijzondere deal met Umtiti

In Oscar zou Barcelona dus de opvolger zien van Coutinho. Hij werd deze week verhuurd aan Aston Villa, omdat hij in de plannen van Xavi niet voorkwam, maar wel een van de grootverdieners was. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen