Sampdoria denkt na over juridische stappen tegen Ihattaren

13 januari 2022 – Sampdoria overweegt juridische stappen te nemen tegen Mohamed Ihattaren. De Italiaanse club is verbolgen over de uitspraken die de negentienjarige middenvelder in De Telegraaf heeft gedaan.

Sampdoria denkt na over juridische stappen tegen Ihattaren

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Ihattaren sprak in het interview zijn ongenoegen uit over zijn periode bij Sampdoria. "Toen ik daar aankwam, was er niemand behalve de teammanager. De trainer wist niet eens dat ik linksbenig ben. Maar ik dacht: ik ga er gewoon wat moois van maken. Voetballen en je kop houden", aldus Ihattaren, die aangaf dat hij het idee had dat niemand in Genua naar hem omkeek. "Alsof ik niet bestond. Ik kreeg geen salaris, niets werd geregeld, geen bankrekening of verzekering. Toen heb ik voor mezelf gekozen."

De pittige uitspraken van Ihattaren waren voor Sampdoria-voorzitter Marco Lanna aanleiding om de tegenaanval te openen. "Het is allemaal verzonnen, grote leugens zijn het", zei hij. "Het klopt dat hij zijn geld niet heeft gekregen. Er ligt een duidelijke afspraak tussen onze advocaten en die van hem. Hij is vertrokken zonder de club daarover te informeren en we konden hem daarom een boete opleggen. Daar hebben we besloten van af te zien, maar dat betekent ook dat we geen salaris hoeven te betalen tot eind januari. Zo zit de afspraak in elkaar."

In een statement heeft Sampdoria donderdag nogmaals duidelijk gemaakt niet gediend te zijn van de uitlatingen van Ihattaren. De club die hem huurt van Juventus benadrukt altijd aan zijn verplichtingen te hebben voldaan en stelt dat de beschuldigingen nergens op zijn gebaseerd. Sampdoria laat weten 'zich het recht te behouden om zijn imago te beschermen' en sluit niet uit dat er actie wordt ondernomen om de schade te verhalen die is veroorzaakt door de afwezigheid van Ihattaren.

Serie A

gerelateerd