Matchfixing in Zweden: voormalig ADO-speler geschorst

20 januari 2022, 11:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pawel Cibicki moet vier jaar lang vanaf de zijlijn toekijken. De voormalig voetballer van ADO Den Haag is schuldig bevonden aan matchfixing. De aanvaller zou bewust een gele kaart hebben gepakt, al ontkent hij zelf.

Het zou gebeurd zijn in een duel bij Elfsborg IF, waar hij in 2019 speelde. De Zweedse aanvaller met Poolse roots kreeg een gele kaart, iets waar bij de gokkantoren opvallend veel geld op ingezet was. Daardoor is het balletje gaan rollen. Hoewel de voetballer alles ontkent, gaat de FIFA er vanuit dat Cibicki toch bewust heeft gehandeld, waardoor de internationale voetbalbond hem nu vier jaar aan de kant zet. Hij kan overigens nog in beroep gaan, weet Aftonbladet.

Cibicki speelde in 2019 voor Elfsborg. In Zweden wist de huurling van Leeds United indruk te maken. In veertien wedstrijden deed hij het naar behoren met vijf doelpunten, waardoor hij op de radar kwam van ADO Den Haag. Dat werd geen succes. Hij scoorde geen enkele keer. In de Hofstad kwam hij slechts tot drie officiële wedstrijden in de Eredivisie en een bekerduel, waarna de huurperiode voortijdig werd beëindigd.

Leeds deed de aanvaller daarna definitief van de hand. Hij tekende een contract bij het Poolse Pogon Szczecin, waar hij nu nog steeds onder contract staat. Het is de vraag of de 28-jarige aanvaller zijn laatste minuut als profvoetballer inmiddels gespeeld heeft, of dat hij de schorsing doorstaat en daarna weer een club kan vinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen