Rampavond FC Barcelona: bekerexit, blessure Fati en Dembélé

21 januari 2022, 00:08

FC Barcelona is donderdagavond uitgeschakeld in de Copa del Rey. De prijs die vorig seizoen onder Ronald Koeman nog werd gewonnen, is nu al uit de handen geglipt van de Catalaanse grootmacht tegen Athletic Bilbao: 3-2. Door de nieuwe blessure van Ansu Fati werd het met recht een rampenavond. Dat manager Xavi ervoor koos om Ousmane Dembélé uit de selectie te houden, hielp ook niet bepaald in Baskenland.

Want de Franse buitenspeler werd node gemist door FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht kreeg zonder Dembélé, die zijn contract niet wil verlengen in Camp Nou, aanvallend vrijwel niets voor elkaar. Het enige schot tussen de palen in reguliere speeltijd was van Ferran Torres, die na twintig minuten zijn eerste doelpunt maakte voor FC Barcelona. Hij schoot op heerlijke wijze raak in de verre hoek: 1-1.

Die gelijkmaker was ongeveer even zo mooi als het razendsnelle openingsdoelpunt van Iker Muniain, die na twee minuten door slecht verdedigen van Jordi Alba de bal al over Marc-André Ter Stegen werkte (zie onder). De Duitse doelman hield na de gelijkmaker met vallen en opstaan zijn ploeg lang overeind, af en toe met behulp van paal lat. Keer op keer leek FC Barcelona te ontsnappen.

Lees ookSoap Dembélé compleet: statement speler 

Ontsnappen deed de ploeg van Xavi namelijk ook in blessuretijd. Nadat Iñaki Williams de lat had geraakt, kwam Athletic in de slotfase dan toch op voorsprong. Uit een ongelukkige vrije trap werd de bal breedgekopt en binnengewerkt door Inigo Martinez. Daarna werd een derde goal van de Basken afgekeurd vanwege buitenspel, waardoor Pedri in blessuretijd uit een omhaalassist van Dani Alves opnieuw kon zorgen voor een wonderbaarlijke ontsnapping.

Maar in de verlenging ging het alsnog mis voor FC Barcelona. Door een poging van invaller Sergino Dest (hij verving de onfortuinlijke Fati) kwam in de extra tijd wel de tweede doelpoging op papier, maar de overhand kreeg FC Barcelona nooit. Ook niet toen bankzitter Frenkie de Jong – hij was de enige Nederlander die in actie kwam, want Memphis Depay (blessure) en Luuk de Jong (geschorst) ontbraken – na een uur ingebracht werd. Door een ongelukkige handsbal van Jordi Alba kreeg Athletic al snel in de verlenging een ietwat goedkope strafschop, die door Munian wel werd benut: 3-2. 

FC Barcelona leek door de gelijkmaker van Torres voor de derde keer op de donderdagavond te ontsnappen, maar de winteraanwinst stond buitenspel. Alles werd uit de kast getrokken, maar het hielp Xavi niets. Daardoor doet de coach het in het Spaanse bekertoernooi in elk geval minder goed doet dan voorganger Koeman. Ook de titel is volledig uit beeld en in de Champions League is de club uitgeschakeld. Dat invaller Fati met tranen in zijn ogen met een spierblessure opnieuw het veld moest verlaten, maakte het een rampenavond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen