'Ajax overstag: Tagliafico dringt zelf aan op Barça-transfer'

25 januari 2022, 07:30   Bijgewerkt: 25 januari 2022, 07:49

Nicolas Tagliafico lijkt Ajax deze winter toch nog te gaan verruilen voor FC Barcelona. Dat de Catalanen interesse hadden was geen geheim, maar tot dusver wilde zijn club niet meewerken aan een winterse verhuur. Die situatie is echter veranderd door het aandringen van de Argentijn zelf.

Dat meldde althans het Spaanse Mundo Deportivo. Volgens die krant is Ajax vanwege het aandringen van Tagliafico toch bereid om met Barcelona te praten. De linksback wil zijn kans op deze stap niet laten lopen, ook omdat hij de afgelopen twee zomers al had kunnen vertrekken.

Eerder waren de Amsterdammers geen voorstander van een tussentijds vertrek, te meer omdat het ging om verhuur in plaats van verkoop. Barcelona wil bij die deal echter wel een koopoptie bedingen, in de hoop dat de club Tagliafico definitief kan vastleggen als de financiële situatie verbeterd is. 

Balde

Een andere reden waarom Ajax Tagliafico liever niet laat gaan, is omdat de back dient als back-up voor Daley Blind. Om die reden is ook een ruildeal nog altijd aan de orde. Wanneer de Argentijn gehuurd kan worden, is Barcelona bereid om het achttienjarige talent Alejandro Balde de omgekeerde weg te laten bewandelen. Ajax neemt deze optie in overweging, al geeft het de voorkeur aan een meer ervaren speler. Het kamp van Balde heeft bovendien aangegeven dat een (tijdelijk) vertrek op dit moment nog niet aan de orde is. 

Lees ook: 'FC Barcelona pakt door met Tagliafico en oppert ruildeal met Ajax'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen