Spitsenprobleem Ajax opgelost na penaltyreeks in Afrika Cup

26 januari 2022 – Het toernooi van Sébastien Haller en Ibrahim Sangaré zit erop. Ivoorkust nam het in de achtste finale op tegen Egypte, maar ging na een zenuwslopende strafschoppenserie toch onderuit. Dat betekent goed nieuws voor Ajax, dat na het blessurenieuws van Brobbey krap in de spitsen kwam te zitten. Haller zal op 6 februari geen finale spelen en is dus beschikbaar om opgesteld te worden tegen Heracles. 

Spitsenprobleem Ajax opgelost na penaltyreeks in Afrika Cup

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Ivoorkust speelde een uitstekend toernooi en was nog ongeslagen. Het eindigde eerste in de poule met onder meer titelverdediger Algerije, waarvan het met 3-1 won en ging dus vol goede moed richting het treffen met Egypte. Net als in de vorige wedstrijden begonnen Haller en PSV'er Sangaré in de basis. In negentig minuten tijd lukte het beide ploegen niet om tot scoren te komen. 

Ook na de verlenging stond het nog altijd 0-0, waardoor er strafschoppen genomen werden. Haller was echter al naar de kant gehaald in de verlenging en nam dus geen penalty. Namens Egypte scoorde iedereen, waaronder Mohamed Salah en bij Ivoorkust miste Manchester United-speler Eric Bailly de derde strafschop na een Jorginho-achtige aanloop. De penalty daarna werd raak geschoten door Sangaré, maar dat mocht uiteindelijk niet meer baten.

Lees ook: 'Domper voor Ajax: Brobbey weken aan de kant'

Hoewel dat een flinke domper is voor Haller, komt het Ajax stiekem niet heel verkeerd uit. Brian Brobbey viel tegen PSV geblesseerd uit en ligt enkele weken uit de roulatie. Danilo of een variant met Dusan Tadic in de punt lagen in de lijn der verwachting voor de ontmoeting met Heracles Almelo, maar Haller keert nu dus op tijd terug. Egypte treft Marokko in de volgende ronde. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd